Planinarska školica 2021.

Dosta ti je sjedenja kod kuće? Želiš pobjeći u planinu i uživati u prekrasnim prizorima? Dođi na planinarsku školicu u subotu, 27.2. s početkom u 14h i zakorači u svijet planinarenja kroz niz predavanja koje organizira Planinarska sekcija KSET-a.

Školica se održava četiri subote tijekom veljače i ožujka. Na sveukupno 4 termina predavanja možeš naučiti sve o planinarskoj opremi, prehrani, markacijama, orijentaciji i kretanju, kartografiji, meteorologiji, opasnostima i prvoj pomoći, biljkama, životinjama i još mnogo toga.

Trenutni je plan predavanja prenositi putem videa i nakon gledanja održati Q&A. Razmatramo i hibridni oblik predavanja. Više detalja uskoro na @pijandureKSET

Da ne bi sve bilo suhoparna teorija vodimo te i na dva izleta. Prvi, jednodnevni izlet je u planu nakon drugog predavanja. Broj ljudi na jednodnevnom izletu bit će ograničen sukladno epidemiološkim mjerama pa ćemo, prema potrebi, organizirati više termina. U sklopu školice planiran je i dvodnevni izlet, no njegovo održavanje ovisi o epidemiološkim mjerama.

Cijena školice je 50 kn, uz nadoplatu za one koji idu dvodnevni izlet. Prijave za školicu možete poslati na matej.stefanac@kset.org. Prijave za izlete vrše se na predavanjima.

Neke od tema predavanja:
Oprema, hrana i higijena
Meteorologija i navigacija
Prva pomoć
Biljke i životinje
Gostujuća predavanja: Nikola Prpić i Udruga za ekološke aktivnosti Nova zora.

Dodatne informacije i pitanja možete uputiti na e-mail: matej.stefanac@kset.org ili u inbox Planinarska sekcija KSET-a