Vijesti

Novi brojevi Gorskog lista – veljača i ožujak 2024.

Hejjj čitaoci i čitanke,

Objavljen je ožujanski gorski wooooo.

Odma na početku će vas dočekati pjesma o izletu na Vodenicu (k Vodenici?) kao i prilika da kupite kefir! Jer zašto ne.

Bili smo na Paklenici, a ti možeš ići na prekul mjesta s nama jerrr kreće ovogodišnja planinarska školica gdje se osim ful zabavnih izleta nauči i svašta korisno na predavanjima tak da def mark your calendars.

Za sve željne dobre zabave i dobre hrane pripremili smo i jako detaljni recept za kotlovinu kojeg nakon godina i godina planiranja ostvarujemo, to ima samo u pi ekipi 🙂

Tu su i neizostavljive rubrike Cajka mjeseca kao i Pijandura mjeseca koja je ovaj mjesec jedan od rijetkih profesionalnih glazbenika u sekciji al da ima i toga kod nas. Ima i zabave, sreće, topline i rakije!

Btw objavljen je i veljačanski gorski samo je objavitelj malo zaspao na zadatku upss.

Čitaj ovaj gorski tu, a veljačanski gorski tu. A kad ih već tak puno čitaš možeš i ovaj povijesni tu.

LPPPP

Novi broj Gorskog lista – siječanj 2024.

Sretna nova godina svim čitateljima!!!
Ušli smo u već 6. godinu objavljivanja ovog prekul lista, moja novogodišnja želja je da ih bude još 60.

Pijandure su Novu godinu prikladno dočekali na planini sa kojom bocom otrova. Tko je pucao iz pištolja, tko je sastavio sarme, a tko nam je i kako skuhao Chilli con carne saznaj u listu!
(a ak želiš znat tko se prenapio to nas pitaj priv)

Saznaj nešto o odličnom KST maskenbalu, te malo o sretnom životu i tragičnoj smrti najdražeg ferovog studenta.

To, a i još ponešto, pronađi u listu TU

I nemoj se bedirat ak ne ispuniš sve svoje novogodišnje resolutione, jer kaj bi onda radio u 2025. hm? Samo jako



Novi broj Gorskog lista – prosinac 2023.

Stigle su nam prve snježne pahulje, stiže nam i Božić, advent je u punom mahu i zato je prikladno i da je ovo prosinačko izdanje Gorskog lista crvene boje, fkt je jako lijepo i preporučam da naletite u KSET po fizičku verziju jer je prekrasna.

Pravi Božićni vibe prisutan je u ovom izdanju, uživajte u božićnim pjesmama koje smo istaknuli, ima ponešto za skoro svakoga, a kada Hilje konačno izbaci svoju verziju Zvončića i to ćemo staviti!

Dogodio se i all women trip u lov na kestene na Ptičji vrh, saznajte u listu koliko kestena, a koliko ptica su pronašli.

Pročitaj i nešto o Pijanduri mjeseca koja je ja mislim jedina koja ima svoj vlastiti fan base i navijačke usklike posvećene njoj, tu je i review Ben Hura koji je ili nije zanimljiviji od našeg frčkavog Ben Pija.

To, a i razne druge stvari nađi u listu TU

Sretan Božić ekips!


Novi broj Gorskog lista – studeni 2023.

Pozdrav fanovi i prijatelji,

Studen(t)ski Gorski list je stigao!! Woo! Malo kasnije nego inače, al to samo znači da se više isplatilo čekat jer ovaj list je stvarno poseban.

Opisano je čak 4 izleta, neki i izvan granica Medvednice, pa čak i Hrvatske. A izlet na zapadnu Medvednicu je prava mala bajka i najviše preporučam baš njega pročitati.

U listu je naš bivši urednik opisao što se sve promijenilo oko FER-a, menze i općeg vibea Unske ulice u zadnjih 5 godina. A što će se promijeniti za 5 godina hm hm možemo samo nagađati, ali siguran sam da će biti odličnih pijandurskih izleta i kreativnih članaka.

Imamo i recept za bučnicu, tu su naravno i Cajka mjeseca i Pijandura mjeseca.

Čitajte Gorski list -> -> ->-> -> -> Tu ili -> -> -> -> -> Tu

Uživajte u studenom, a ak ste FERovci pojedite te međuispite za doručak.

Novi broj Gorskog lista – listopad 2023.

Iza nas je još jedno dugo i toplo ljeto, moramo plažu, sunčanje i besposličarenje zamijeniti nekim nipošto zabavnim aktivnostima kao što je odlazak na faks, ali i ponekim ultra zabavnim aktivnostima kao što je čitanje vrsne planinarske literature koje možete naći samo kod nas! A i na nekim drugim mjestima isto vjerojatno. Tako je, izišao je listopadni broj gorskog lista koji će vas oduševiti.

U broju ćete naći dojmove Pijandura sa svake kontrolne točke ovog Rallya, kao i konačan poredak ekipa.

Saželi smo i sve tračeve i istine o selidbi KSET-a, a nemojte misliti da nismo planinarili samo zato što je vani bilo milijun stupnjeva, neki od nas (ne ja tho) su posjetili talijanske Dolomite i slovensku Tursku goru.

Tu su naravno i Cajka mjeseca, kao i jedna velika (u oba smisla) Pijandura mjeseca.

Čitajte gorski list -> tu <- i uživajte!

Održan 47. Svjetski Elektroplaninarski Pješački Rally

Na divni subotnji dan 30.9. je uspješno (za neke više, za neke manje) održan 47. Svjetski Elektroplaninarski Pješački Rally.

Preko 20 entuzijastičnih ekipa se podsjetilo svog djetinjstva zahvaljujući igrama i pitanjima koja su bila pravi mali povratak na testove iz hrvatskog, satove tjelesnog i lovice ispred škole sa curom iz 2. C, a naravno ostavili su i dušu na planini prehodajući preko 10 km planinarske staze.

Sve ekipe su bile odlične, ali su neke bile najuspješnije u svojoj brzini i domišljatosti, pa je tako zasluženo prvo mjesto osvojila ekipa Techsas koje možemo vidjeti iznad, dok su još (po meni) zaslužnije zadnje mjesto osvojili Lovro Raguž (je to je legit ime ekipe). Nezaobilazno je spomenuti i treće mjesto koje su osvojili Zvukodlaci.

Puni poredak možete naći u listopadnom broju Gorskog lista.

Dođite nam svi i još neki i sljedeće godine!

Bronca na Drmiću 2023.

Radujte se svi do kojih još nije stigla vijest da su Pijandure osvojile broncu ove godine na Drmić kupu.

Duše ispustili na terenu, prolili krv, znoj i suze, isplatilo se, nakon više godina čekanja na postolje ove smo godine postigli 3. mjesto u tradicionalnom nogometnom turniru između sekcija KSET-a.

Foto sekcija je odlično uhvatila slavlje naše ekipe nakon zabijenog zgoditka, možete to vidjeti iznad samog teksta.

Zabavili smo se puno, čestitke i Bikeu i Dramskoj na još boljim plasmanima.

Za nagradu smo dobili bocu Pelina koja nije doživjela sljedeći dan.

Da sljedeće godine budemo još bolji, dođite nam u sekciju i ojačajte našu ekipu ili bar navijanje.

Do pobjede!

Novi broj Gorskog lista – lipanj 2023.

Odahnite, došao je novi primjerak najjačeg planinarskog studentskog lista.

Kao pravi planinari, planinarimo, ovaj mjesec smo išli na više izleta, pročitaj u Listu kak se provela ekipa u tutaču na putu do Knina, i kako je prošao izlet u omiljeni nam Ogulin.

Najavljena je i ovogodišnja motorijada, ide se slušati Let3, planinariti i chillati, tako da napravite mjesta u kalendarima 8.7.

Možete saznati i što je za vas zapisano u zvijezdama u potpuno ozbiljnom horoskopu.

Ne bi to bio Gorski list bez Cajke mjeseca, kao ni bez Pijandure mjeseca koja je ovaj mjesec tako epska osoba da je zaslužila ne 1 nego 2 stupca u Listu da da.

Čitajte Gorski tu, može i ovdje, te samo lagano, dolazi ljeto.

Novi Gorski list – svibanj 2023.

Pozdrav svim zaljubljenicima u prirodu i alkohol, došao je novi Gorski list i baš gori.

Pijandure su kroz ispite nastavili biti aktivni na izletima, saznajte kak smo se proveli na pohodu na Medvedgrad, te koje smo životinje gledali u Maksimiru.

Saznajte tko je izvršio nasilje na mene osobno u Ogulinu, kao i kako se prehraniti kada ste tajnik kluba pa vam nedostaje i vremena i novca.

Tu su i omiljena cajka mjeseca, kao i Pijandura mjeseca, koja ne voli piti pivu, planinariti ni jesti seoska jela, a svejedno hanga kod nas znači stvarno imamo nešto za svakoga!

O tome svemu čitajte ovdje, i nastavite slayat!



Novi broj Gorskog lista – travanj 2023.

Došao je novi Gorski konačno, možete predahnuti i uživati i ovaj mjesec u planinarskim avanturama i neopisivom stvaralaštvu Pijandura.

Saznaj kako smo se proveli na zadnja dva izleta ovogodišnje školice, spoiler alert: na Lipi smo skoro ostali gladni, a na Paklenici je našu intelektualnu žeđ napojio Čikačika.

Pijandure kao pravi planinari obilaze sve kutke svijeta, pa tako otkrij nešto o belgijskoj čokoladi i singapurško-jugoslavenskoj hrani.

Kao i svaki mjesec, proglasili smo novu Pijanduru mjeseca, nezaobilaznu cajku mjeseca te recept za Lovrin fažol.

O tome svemu čitaj ovdje, i drš’ gaće!